Чт, 2024-04-18, 23:37
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Травень » 14 » Найкраще місце на Марсі для розміщення дослідної бази визначили вчені
12:36
Найкраще місце на Марсі для розміщення дослідної бази визначили вчені

марс дослідна база Вчені знайшли найбільш безпечне місце на Марсі для розміщення першої бази майбутніх колонізаторів Червоної планети, повідомляє журнал Newsweek

Команда дослідників на чолі з професором Центру планетарних наук Антоніо Перісом детально вивчила понад 1500 фотографій поверхні планети, знятих Марсіанським розвідувальним супутником.

Найбільш сприятливі умови для проживання людини, на їх погляд, створені на рівнині Еллада. Виникнувши в наслідок падіння гігантського астероїда в Південній півкулі, вона є найглибшою низовиною. Завдяки розташуванню у екватора рівень радіації на ній набагато нижче, ніж на полюсах.

Основною перевагою цього регіону вчені називають тунелі, сформовані потоками лави колись активного вулкана Адріатична гора. Глибокі і просторі тунелі затримують радіацію з поверхні, а також зможуть захищати людей від падіння астероїдів і екстремальних перепадів температури.

Вони стануть корисним укриттям для перших людей, які прибудуть досліджувати Марс.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1427 | Додав: adminA | Теги: розміщення, місце, марс, дослідна, база | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]