Пт, 2024-04-26, 11:32
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Січень » 14 » Найвищу температуру за всю історію спостережень зафіксували в Австралії
00:24
Найвищу температуру за всю історію спостережень зафіксували в Австралії

австралія Цього разу рекорд зафіксували в прибережному місті Онслоу на заході континенту. Ще у двох містах Австралії — Марді й Роборні — 13 січня було понад 50°C. А 14 січня у районі Онслоу температура може ще підвищитися — синоптики прогнозують посилення спеки. Втім, уже з 15 січня очікують похолодання.

Метеоролог Люк Хантінгтон пояснив, що до такого скупчення гарячого повітря в регіоні призвела відсутність дощів. Ще у грудні на заході Австралії тривали масштабні лісові пожежі, проте лише одна з них поширилася на понад 6 тисяч гектарів та призвела до евакуації людей.

Вперше температуру у 50,7°C в Австралії зафіксували у 1962 році. Проте тоді це було в іншому регіоні континенту — у його південно-центральній частині.

Зміни клімату

За прогнозом Метеорологічної служби Великої Британії, 2022 рік може стати одним із найгарячіших за всю історію метеорологічних спостережень. Парникові гази нагрівають планету швидше, ніж люди знаходять способи, як із цим боротися. Це позначається і на всьому кліматі Землі, і на погоді в кожному окремому її куточку.

Зростання температури, а також природні катаклізми у низці країн (від лісових пожеж до паводків) науковці пов'язують зі змінами клімату. Міжурядова група експертів з питань змін клімату при ООН зазначала, що Земля нагрівається швидше, ніж вважалося раніше, і впливає на це діяльність людини.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1291 | Додав: admin | Теги: температура, онслоу, Австралія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]