Сб, 2024-04-27, 00:49
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Липень » 3 » Настільну гру про НАТО випустять в Україні
12:11
Настільну гру про НАТО випустять в Україні

У листопаді 2019 року в Україні випустять настільну гру “НАТО-Україна”, яка дозволить говорити про Альянс в доступній формі. Про це повідомила керівник проекту Ольга Іванова.

“Ми плануємо, що гра буде завершена в листопаді. Ми проведемо презентації в 24 областях України. Плануємо надрукувати невеликі обсяги цих ігор, але в наших планах – поширювати її онлайн”, – розповіла Іванова.

Де шукати гру?

Макет гри з детальними інструкціями розмістять у вільному доступі в мережі, тому всі охочі зможуть у неї грати. На думку Іванової, такий формат дозволить в доступній формі говорити про НАТО, і не суто про військові аспекти.

“Наявні уявлення про НАТО стосуються виключно військових аспектів – військові операції або протистояння часів “холодної” війни. Ми хочемо зробити гру не в форматі військової стратегії, а про розвиток”, – сказала Іванова.

Мета гри полягає в тому, щоб допомогти українській молоді дізнатися, які позитивні зміни принесе Україні співпраця з Північноатлантичним альянсом.
Боротьба зі стереотипами

Проект реалізується за фінансової підтримки посольства Великої Британії в Україні. 57 примірників гри передадуть до навчальних закладів.

Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова зазначила, що подібні ігри допомагають зруйнувати стереотипи, які досі існують про НАТО.

“Є багато стереотипів про НАТО, про те, що Альянс є військовим агресивним блоком або що рішення в НАТО ухвалюють тільки США, і мало хто знає, що всі рішення в цій організації приймаються тільки консенсусом. Подібними проектами ми намагаємося розвіяти міфи, які існують про НАТО “, – сказала Маронкова.

Категорія: Розваги та відпочинок | Переглядів: 1596 | Додав: adminA | Теги: випустк, гра, Настільна, україна, НАТО | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]