Пт, 2024-04-19, 20:46
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Квітень » 11 » Названо показники здоров'я, які треба контролювати у період хвороб
00:07
Названо показники здоров'я, які треба контролювати у період хвороб

У період інтенсивного поширення інфекційних хвороб потрібно стежити за важливими показниками здоров’я.

Температура тіла

Типовий діапазон температури тіла коливається від 36,5 до 37,2 градусів (за Цельсієм). Як підвищення, так і зниження температури може бути приводом для звернення до лікаря.

Кров’яний тиск

Артеріальний тиск (АТ) – це міра сили, з якою кров впливає стінку артерії. Від 90/60 мм рт.ст. до 120/80 мм рт.ст. вважається нормальним артеріальним тиском. Вищі показники властиві для гіпертонії, нижчі – для гіпотонії. Обидва стани можуть бути окремою проблемою або ж розвиваються як ознака іншої патології.

Пульс (серцевий ритм)

Середня частота серцевих скорочень перебуває у межах 60-100. Прискорений пульс може бути реакцією на зміну погоди, стрес або виявлятися внаслідок алергії, серцевих патологій, інфекцій, запалення.

Частота дихання

Вона відображає кількість вдихів, які людина робить за одну хвилину. Зазвичай ознакою здорового тіла вважається від 12 до 16 вдихів за хвилину.

Насичення киснем

Нормальний діапазон знаходиться у межах 90-100%. Нижчий показник говорить про підвищений ризик розвитку гіпоксемії (дефіцит кисню в крові) і може сигналізувати про хвороби органів дихання: запалення легень, пневмонію, туберкульоз, бронхіт, рак легень.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1157 | Додав: admin | Теги: хвороба, контроль, здоров'я, Показник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]