Ср, 2024-04-24, 04:01
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Грудень » 5 » Незрозумілі явища поблизу Сонця виявив зонд NASA
09:59
Незрозумілі явища поблизу Сонця виявив зонд NASA

 Сонячний зонд Parker Solar Probe виявив інтенсивні енергетичні хвилі і сонячні вітри швидкості вище тієї, яку передбачали моделі.

Вчені говорять, що незрозумілі хвилі і сильні вітри означають, що ми "втрачаємо щось дійсно фундаментальне в наших стандартних моделях Сонця".

Сонячний зонд Parker, запущений в 2018 році, подорожував ближче до Сонця, ніж будь-яка попередня місія, протягом декількох днів в минулому листопаді і в квітні 2019 року. Вчені розкрили неймовірні результати цих перших двох близьких зустрічей з найшвидшим космічним кораблем, що коли-небудь були, в серії з чотирьох наукових робіт в Nature.

Хоча Сонце є центром сонячної системи, і його випромінювання живить життя на Землі, воно є одним з найбільш недосліджених об'єктів в космосі через його високої температури і радіації.

"Це було дуже захоплююче. Це дослідження на передньому краї", — сказав Джастін Каспер, провідний автор одного з досліджень і професор космічних наук в Університеті Мічигану.

Parker виявив нові явища в межах чверті астрономічної одиниці, відстані між Землею і Сонцем. На цій відстані зонд повідомив, що сонячний вітер, що представляє собою потік заряджених частинок, що випускаються Сонцем, обертався навколо зірки зі швидкостями, що набагато перевищують ті, які оцінювали моделі.

"На наш превеликий подив, до того моменту, коли ми дісталися до близької точки, сонячний вітер обтікав зі швидкістю 35−50 кілометрів на секунду навколо Сонця. Це приблизно в 15−25 разів швидше, ніж передбачають стандартні сонячні моделі, тому нам не вистачає чогось дійсно фундаментального в наших стандартних моделях Сонця — як воно обертається і як йде вітер — і це дійсно цікаво", — сказав Каспер.

Parker також був атакований серією надзвичайно інтенсивних «альфвенівських хвиль» в сонячному вітрі. У міжпланетних місіях вже давно спостерігаються менш енергійні альфвенівські хвилі, які являють собою брижі, яка тече через намагнічену плазму від Сонця. Але Parker є першим, хто зафіксував «гігантські хвилі-ізгої» біля нашої зірки.

"Час від часу, раптово, протягом декількох секунд, швидкість вітру буде зростати приблизно на 300 000 миль на годину", — пояснює Каспер. Ці піки настільки сильні, що вони спотворюють і скручують магнітне поле, проходячи через нього.

Хоча механізм, що лежить в основі цих хвиль, до цих пір невідомий, їх явна сила може допомогти пояснити дві найбільші загадки про Сонце: чому сонячна корона або атмосфера Сонця приблизно в 1000 разів гарячіше його поверхні? І чому сонячний вітер раптово прискорюється до надзвукових швидкостей на певній відстані від Сонця?

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1425 | Додав: adminA | Теги: сонце, випромінювання, NASA, зонд, явище | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]