Пт, 2024-04-19, 21:18
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Квітень » 19 » Нові справи проти українських військових порушили у Росії
09:44
Нові справи проти українських військових порушили у Росії

Двох військовослужбовців ЗСУ підозрюють у "застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни".

Слідчий комітет (СК) Росії заочно пред'явив звинувачення двом українським військовим за нібито артилерійський обстріл мирного населення Донбасу. Про це повідомили у прес-службі СК РФ у середу, 19 квітня.

Українським військовослужбовцям Сергію Заболотному та Олегу Громадському заочно висунуто підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 33, ч. 1 ст. 356 КК РФ (організація застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

Повідомляється, що звинувачують військових Збройних сил України у використанні артилерії для нанесення артилерійських ударів по об'єктах цивільної інфраструктури, що не є військовими цілями, і цивільним особам, які не беруть участь у збройному протистоянні.

"Вони також втягнули в злочинну діяльність безпосередніх виконавців і в подальшому координували і керували їхніми діями", - додали у Слідкомі.

За інформацією російського відомства, у квітні і червні 2016 року Заболотний і Громадський нібито "неодноразово організовували проведення прицільного артилерійського обстрілу з важких видів зброї калібром не менше 82 мм, об'єктів цивільної інфраструктури в селищі Спартак Донецькій області та місті Ясинувата".

Раніше слідчий комітет РФ звинуватив українських силовиків у "викраденнях російських волонтерів" на території Донбасу в 2014-15 роках.

Нагадаємо, слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу проти міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генерального штабу Міністерства оборони Віктора Муженка, колишнього командира Сухопутних військ ЗСУ Анатолія Пушнякова, чинного командира Сухопутних військ ЗСУ Сергія Попка, командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова за ознаками злочину, передбаченого ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1795 | Додав: adminA | Теги: україна, військові, справа, Росія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]