Ср, 2024-04-24, 09:41
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Листопад » 5 » Новий "локдаун" для Англії схвалив парламент Британії
00:19
Новий "локдаун" для Англії схвалив парламент Британії

парламент британія локдаун англія Парламент Британії підтримав пропозицію прем’єра Бориса Джонсона на 4 тижні запровадити в Англії жорсткий карантин для стримування епідемії коронавірусу. Про це повідомляє ВВС.

"Локдаун" почне діяти вже з опівночі 5 листопада і триватиме до 2 грудня. На цей час доведеться припинити роботу ресторанам і пабам, спортзалам та магазинам, які не продають товари першої необхідності.

Рішення підтримали 516 голосами проти 38. Серед тих, хто голосував проти, виявилися і 34 депутати з консервативної партії.

Перед тим парламентарі дебатували три години. Окремі консерватори наполягали, що система "трирівневого" карантину ще не показала себе, і загальний "локдаун" - надмірне рішення.

Борис Джонсон наголосив, що "локдаун - це не те, чого міг би хотіти будь хто з нас", але що він далі не може дозволити собі ризикувати життями громадян.

"Мені боляче запроваджувати такі обмеження для приватного життя, свобод і підприємництва, але я не маю сумніву, що це найкращий та найбезпечніший варіант для нашої країни", - заявив він.

Загальний карантин в Англії замінить собою "трирівневу" систему, за якою для різних зон ризику запроваджувалися різні обмеження. Очікується, що після 2 грудня цю систему відновлять.

Що стосується Шотландії, там з понеділка почала діяти власна п’ятирівнева система карантинних обмежень, а Уельс ще раніше оголосив локдаун до 9 листопада. Північна Ірландія також давно запровадила жорсткіші обмеження, ніж донині діяли в Англії.

За останню добу у Британії від коронавірусу померли 492 хворих, збільшивши загальну кількість загиблих від епідемії в країні до 47742. Останній раз такі показники фіксували 19 травня. Щоденний приріст заражень в країні вже перевищує 20 тисяч.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1378 | Додав: admin | Теги: Англія, парламент, локдаун, Британія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]