Чт, 2024-04-18, 03:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Лютий » 22 » Новий спосіб лікування СНІДу знайшли вчені
11:01
Новий спосіб лікування СНІДу знайшли вчені

Здебільшого люди вважають, що хворі на СНІД страждатимуть усе життя, однак вчені щороку знаходять нові методи лікування ВІЛ-інфекції. Винайдений та успішно випробуваний спосіб може стати порятунком у майбутньому.

Показник хворих на СНІД стабільно спадає. На сьогодні у світі живе близько 40 мільйонів людей з діагнозом "ВІЛ-інфікування". Зазвичай пацієнти повинні регулярно приймати ліки, щоби пригнічувати вірусну активність. Однак вчені випробували новий метод.

У січні 2011 року 53-річному ВІЛ-інфікованому чоловікові поставили діагноз – "гострий мієлоїдний лейкоз", або рак крові, який без лікування призводить до смерті протягом кількох місяців.

Цю хворобу прийнято лікувати шляхом хіміотерапії, але іноді лікарі використовують трансплантацію гемопоетичних стовбурових клітин. Вона замінює "зламані" кровотворні клітини пацієнта нормальними клітинами з кісткового мозку донора.

Донором виступила жінка з двома копіями мутації у гені, що кодує корецептор ВІЛ CCR5. За словами вчених, ці копії гарантують, що після трансплантації нові клітини нормально функціонуватимуть в організмі зараженого ВІЛ реципієнта.

Після курсу хіміотерапії пацієнт продовжив приймати противірусні препарати. Результати були успішними, оскільки у клітинах його крові вірус не було виявлено.

У листопаді 2018 року антиретровірусна терапія за згодою пацієнта була припинена. Як показали результати випробування, зростання концентрації вірусу або імунної відповіді організму ні одразу після припинення лікування, ні через чотири роки не було.

Наразі процедура вважається досить ризикованою та маловивченою, однак у майбутньому вона може стати основою для нового лікування СНІДу.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1158 | Додав: admin | Теги: снід, лікування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]