Ср, 2024-04-24, 06:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Серпень » 10 » Новим світовим бестселером може стати Tesla Model Y
00:23
Новим світовим бестселером може стати Tesla Model Y

Tesla Model Y Генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск зробив кілька гучних заяв про перспективи продажу Model Y. Під час виступу на щорічних зборах акціонерів він сказав, що вже цього року кросовер стане найпопулярнішим  автомобілем у світі за продажем та виручкою, а у 2023 році — світовим бестселером. За даними компанії, вже зараз Tesla Model Y — найбільш затребуваний електромобіль у світі. Цей титул він відібрав у Model 3.

Успіх Маск передбачив за кілька років до початку серійного виробництва моделі у 2020 році. І хоча багато хто скептично ставиться до його прогнозів, щодо Model Y поки що все збувається. Зокрема, Маск заявляв, що попит на Model Y буде приблизно вдвічі вищим, ніж на седан Model 3, який на той момент уже був бестселером серед електромобілів. Ще у 2016 році, за чотири роки до випуску, він заявляв, що річний продаж Model Y становитиме від 500 000 до 1 мільйона одиниць.

У 2021 році першою за кількістю продажів, як і кілька років до цього, стала Toyota Corolla. За рік Toyota вдалося реалізувати близько 1 150 000 автомобілів цієї моделі. Для порівняння того ж року Tesla продала сукупно 936 222 електромобілі чотирьох своїх моделей. У 2022 році компанія Ілона Маска планує подолати позначку у 1,3 мільйона.

Зараз Tesla виробляє близько 300 000 Model 3 та Model Y на квартал (цифри за окремими моделями не публікуються). Значний приріст виробництва старшого кросовера очікується після виходу на повну потужність заводів у Техасі та Берліні. Ці майданчики випускають виключно Model Y. Очікується, що до кінця 2022 Tesla зможете виробляти понад мільйон таких кросоверів.

На тих же зборах акціонерів Маск підтвердив запуск серійного виробництва Cybertruck у 2023 році. При цьому він сказав, що компанія буде змушена підняти ціни та переглянути технічні характеристики довгоочікуваного пікапа.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1256 | Додав: admin | Теги: бестселер, Tesla Model Y | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]