Чт, 2024-03-28, 16:27
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Травень » 17 » Нового прем'єр-міністра призначили у Франції
00:31
Нового прем'єр-міністра призначили у Франції

прем'єр-міністр елізабет борн  Уряд в Парижі вдруге в історії республіки очолила жінка - Елізабет Борн.

Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок, 16 травня, призначив ексміністерку у справах праці, зайнятості та інтеграції Франції Елізабет Борн прем'єркою країни та доручив їй сформувати новий уряд. Раніше цього дня Макрон прийняв відставку колишнього прем'єр-міністра Жана Кастекса. Посаду голови кабінету міністрів Кастекс обіймав з 2020 року. Разом із ним у відставку пішов і уряд Франції.

"Дякую Жану Кастексу, його уряду та всій його команді. Майже два роки він пристрасно та віддано служив Франції. Пишаймося виконаною роботою та досягнутими спільними зусиллями результатами", - написав у своєму Twitter Макрон.

Відставка уряду та прем'єра - формальність у Франції після президентських виборів, проте цього разу це відбувається "на диво пізно" - через три тижні після голосування.

Новим прем'єром Макрон вдруге в історії республіки призначить жінку - міністерку праці Елізабет Борн, пише AFP. Вибір Макрона пов'язаний із бажанням заручитися перед майбутніми парламентськими виборами підтримкою як лівих, так і консервативних виборців.

Макрон переобрався на пост президента 24 квітня після перемоги у другому турі над очільницею партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен. Чинний президент отримав 63,2 відсотка голосів.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1258 | Додав: admin | Теги: Борн, прем'єр-міністр, Франція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]