Ср, 2024-04-24, 02:25
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Червень » 29 » Нову форму деменції виявлено
12:52
Нову форму деменції виявлено

виявлення, форма, деменція Багаторічне дослідження старіння та здоров’я мозку в University of Kentucky’s Sanders-Brown Center on Aging Alzheimer’s Disease Center дозволило виявити нову форму деменції.

Відповідна робота була опублікована в Journal of the American Medical Association (JAMA): Neurology.

"За останнє десятиліття ми дізналися, що багато людей з деменцію, яка, нібито, спричинена хворобою Альцгеймера, насправді її не мають. Є й інші захворювання головного мозку, які викликають такі ж симптоми, як і хвороба Альцгеймера, у тому числі ті, які ми нещодавно виявили" – Ерін Абнер, автор дослідження, співробітник University of Kentucky’s Sanders-Brown Center on Aging (SBCoA) and College of Public Health

Абнер співпрацювала з кількома колегами з SBCoA в рамках дослідження, яке використовувало дані розтину мозку у 375 літніх дорослих в University of Kentucky Alzheimer Disease Center Brain Bank.

Ця робота ґрунтується на дослідженні, проведеному минулого року доктором Пітом Нельсоном та його командою, з метою виявлення іншої форми деменції, спричиненої протеїнопатією TDP-43, яка тепер відома як LATE.

Метою роботи Абнер було детальне вивчення TDP-43. Вона каже, що хоч TDP-43 – нормальний білок, що не завжди викликає захворювання, він спостерігається при різних неврологічних патологіях, в тому числі боковому аміотрофічному склерозі та фронтотемпоральній деменції.

Команда в SBCoA вивчала клінічні дані та результати аутопсії головного мозку учасників дослідження. В результаті вони помітили, що у великої кількості осіб була не тільки хвороба Альцгеймера, але й патологія, що пов’язана з тільцями Льюї (альфа синуклеїн) та TDP-43.

"У них всіх були наявні нейродегенеративні зміни, про які ми раніше не знали. Ми назвали це чотирьохкратним неправильним згортанням білків або QMP (quadruple misfolded proteins)", – заявила Абнер. Дослідження виявило, що близько 20% учасників з деменцією мали QMP, при якому захворювання протікало важче.

"Це означає, що навіть якщо ми зможемо повністю вилікувати хворобу Альцгеймера, нам все-таки доведеться мати справу з TDP-43 та альфа-синуклеїном. Нам ще належить багато чому навчитися", – сказала Абнер.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1402 | Додав: adminA | Теги: виявлення, деменція, форма | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]