Сб, 2024-04-20, 11:01
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Березень » 8 » Нову партію супутників Starlink готується запустити на орбіту SpaceX
00:50
Нову партію супутників Starlink готується запустити на орбіту SpaceX

супутник SpaceX Starlink Американська компанія SpaceX планує запустити на орбіту важку ракету-носій Falcon 9 з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Запуск планується здійснити з 40-го стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді (штат Флорида) 9 березня о 21:55 за часом Східного узбережжя США.

Це буде вже 21 виведення на орбіту групи інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проекту Starlink. Орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 1203 космічних апаратів. Попередню партію з 60 супутників Starlink було запущено 4 березня.

Нині компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів цього типу (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1371 | Додав: abel | Теги: SpaceX, Starlink, запуск, супутник, орбіта | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]