Сб, 2024-04-27, 04:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Липень » 22 » Нуланд: щодо Північного потоку домовилися США та Німеччина
00:10
Нуланд: щодо Північного потоку домовилися США та Німеччина

північний потік Сполучені штати та Німеччина досягли згоди у питанні завершення будівництва газогону "Північний потік 2". Про це заявила помічниця державного секретаря США Вікторія Нуланд під час слухань у Сенаті США. Положення угоди будуть опубліковані "найближчим часом".

За словами Нуланд, Німеччина взяла на себе зобов'язання вжити всіх необхідних для тиску на Росію заходів, в разі якщо та використовуватиме газогін для "політичного шантажу", не лише на національному рівні, але на рівні ЄС.

Раніше американські ЗМІ з посиланнями на джерела в урядових колах повідомляли, що США і Німеччина досягли угоди, що дозволяє завершити будівництво газогону "Північний потік 2". Адміністрація президента США Джозефа Байдена фактично відмовиться від давньої критичної позиції Вашингтона щодо "Північного потоку-2". Ця угода має покласти край багаторічній напруженості між США і Німеччиною.

Офіційні особи США при двох попередніх президентських адміністраціях виступали проти "Північного потоку-2" через побоювання, що це посилить економічний та політичний вплив Москви у Європі. Критики проєкту стверджували, що трубопровід дозволить Кремлю посилити залежність Європи від свого природного газу, а потім використовувати його для шантажу союзників США.

Раніше видання Bloomberg повідомило, що Німеччина готова посилити санкційний тиск на Росію, якщо вона буде використовувати постачання газу для тиску на Україну.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1331 | Додав: admin | Теги: північний, потік, Німеччина, США, нУланд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]