Пт, 2024-04-19, 05:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Серпень » 24 » Обвал долара через талібів пророкують у США
04:42
Обвал долара через талібів пророкують у США

сша долар Головний економіст банку Goldman Sachs і ексміністр фінансів Великобританії Джим О'Ніл заявив, що захоплення "Талібаном" Афганістану може загрожувати обвалом долара. Таку думку він висловив в статті на Project Syndicate, повідомляє Лента.Ру.

Банкір зазначив, що світові процеси вже почали підривати стабільність і верховенство американської валюти, а "афганський фактор" може посилити це. Він звернув увагу на те, що долар переживав серйозні потрясіння після Сайгона в 1975 році та Іраку у 2003, однак тоді ситуація була іншою, і держави, що мали можливість вплинути на фінансові ринки, як то Японія, Німеччина і Китай, свідомо вирішили не допускати коливань курсу стосовно долара.

О'Ніл також назвав серед причин затяжного ослаблення ролі долара вливання в американську економіку від Федерального резерву в період пандемії. Наразі вектор економічного зростання переходить в бік Азії, а лідирує там Китай. Економіст підкреслив, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) перегляне кошик SDR в п'ятирічній перспективі, і в разі домінування юаня неминучі зміни у світовій валютній системі.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1337 | Додав: admin | Теги: США, Талібан, долар, обвал | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]