Вт, 2024-10-22, 17:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Пошук
Головна » 2024 » Серпень » 11 » Офіційно склав присягу новий президент Каталонії
00:47
Офіційно склав присягу новий президент Каталонії

В Іспанії представник Соціалістичної партії Сальвадор Ілля був інавгурований на посаду президента регіонального уряду Каталонії під час церемонії в урядовому палаці в Барселоні в суботу. Про це повідомляє dpa.

На початку церемонії інавгурації Ілля висловив примирливе ставлення до своїх попередників-сепаратистів.

"Я не сумніваюся, що всі попередні президенти вступали на посаду з найкращими намірами зробити Каталонію кращою країною", – сказав він.

Інавгурація Іллї відбулася всього через два дні після того, як лідер каталонських сепаратистів Карлес Пучдемон, на якого видано ордер на арешт, виступив з промовою в центрі Барселони.

Потім він втік, незважаючи на значну присутність поліції. Згодом Пучдемон оголосив, що він повернувся до Бельгії, де він в основному проживає з моменту своєї першої втечі в 2017 році.

Хоча для каталонських сепаратистів була оголошена амністія, вона не поширюється на Пучдемона, оскільки він проходить у справі за звинуваченнями про розтрату коштів і непокору, що, на думку Верховного суду Іспанії, на Пучдемона не поширюється дія закону про амністію.

Ілля закликав іспанську судову владу застосувати закон про амністію щодо каталонських сепаратистів, включаючи Пучдемона, "швидко, оперативно і без виправдань".

Регіональний парламент Каталонії ввечері в четвер, 8 серпня, обрав президентом регіону Сальвадора Іллю – представника Соціалістичної робітничої партії Іспанії, яку очолює іспанський прем’єр Педро Санчес.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 195 | Додав: admin | Теги: Присяга, Ілля, президент, Каталонія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]