Чт, 2024-04-25, 15:12
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 15 » Окупанти розширили географію бойових дій. ВІДЕО
22:07
Окупанти розширили географію бойових дій. ВІДЕО

На Маріупольському напрямку тривають зіткнення у Широкиному. Противник веде вогонь переважно зі стрілецької зброї, проте зафіксовано обстріл наших позицій зі 122-мм артилерії, яку бойовики тримають в окупованій Саханці. Таку інформацію повідомив сьогодні, 15 травня, на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Донецькому напрямку противник все активніше підтягує до лінії зіткнення в районі Донецька важке озброєння – 122-мм та 152-мм гармати та танки. Дещо розширилася географія бойових дій – окрім району аеропорту перестрілки тривають південніше – в районі Мар’їнки та північніше – поблизу Кам’янки. В передмістях Горлівки та Світлодарська противник вів вогонь по наших позиціях з БМП, танка та 120-мм міномета.

На Луганському напрямку скоєно серію збройних провокацій біля Щастя, а також на різних ділянках поблизу Бахмутської траси. Зокрема, у с. Гірське внаслідок мінометного обстрілу бойовиків зруйновано житловий будинок.

Вчора, 14 травня, в зоні проведення АТО було зафіксовано 7 польотів ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на рубежах оборони поблизу Авдіївки.

Місія ОБСЄ отримала інформацію про розміщення бойовиками ракетних комплексів "Точка-У" на Донбасі, - Міноборони

Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ передана інформація про розміщення тактичних ракетних комплексів "Точка-У" проросійських бойовиків на Донбасі. Про це УНІАН повідомили в Управлінні комунікацій і преси Міністерства оборони України.

У Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін у місті Соледарі Донецької області представникам місії ОБСЄ поінформували про останні події на сході України.

Увагу представників ОБСЄ було привернуто до чергових фактів прихованого розміщення важкого озброєння в окремих районах Донецької області. Зокрема, наведено факти прихованого розміщення в певних районах пускових установок тактичних ракетних комплексів "Точка-У". Представникам місії були передані також інші докази про невідведення бойовиками важкого озброєння.

"Порушення терористами Мінських угод не припиняються. Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін була б дуже вдячна СММ ОБСЄ за об'єктивну оцінку цієї інформації", - підкреслив керівник українського боку центру генерал-майор Андрій Таран.

Раніше повідомлялося, що у контрольованій бойовиками Макіївці було зафіксовано знаходження двох комплексів "Точка-У".

"У Макіївці зафіксовано дві "Точки У". Там у жителів, які випадково з'являлися поруч, забирали мобільні телефони, незаконно втримували людей у так званій "поліції", - сказав заступник керівника АТО Сергій Галушко.

Згідно з Мінськими домовленостями, "Точка У" мала бути відведена на 140 км від лінії розмежування. Макіївка перебуває на відстані менш ніж 25 км від лінії розмежування.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11051 | Додав: adminA | Теги: окупанти розширили географію бойови | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]