Пт, 2024-04-19, 01:52
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 17 » Останній космонавт, який побував на Місяці помер
13:48
Останній космонавт, який побував на Місяці помер

16 січня у США у віці 82 років помер американський астронавт у відставці Юджин Сернан - остання людина, що стояла на поверхні Місяця, повідомляє корпорація NASA на своїй сторінці у Twitter.

Сернан, що народився 14 березня 1934 року в Чикаго (штат Іллінойс), був у космосі тричі: як другий пілот "Джеміні-9А" в червні 1966 року, як пілот "Аполлона-10" в травні 1969-го і як командир "Аполлона-17" в грудні 1972 року.

14 грудня 1972-го він ступив на поверхню Місяця - з того часу подібних місій людство не здійснювало.

Сернан відомий ще й тим, що під час місії "Аполлон-10" він та інші члени команди змогли записати дивні свистячі звуки, що лунали з темної сторони Місяця.

У лютому минулого року було оприлюднено записи переговорів про це між Сернаном і його колегою Джоном Янгом. Астронавти обговорювали, зокрема, чи потрібно їм розповідати про почуте керівництву NASA, оскільки вони побоювалися, що їм не повірять і більш не будуть відправляти в космос.

На думку експертів, незвичайні звуки, ймовірно, були викликані зарядженими частинками, які призвели до завад у радіозв'язку.

Астронавт Майкл Коллінз, який пілотував "Аполлон-11" під час висадки на Місяць Базза Олдріна і Ніла Армстронга, також розповідав, що чув дивні свистячі звуки.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11089 | Додав: adminA | Теги: місяць, останній космонавт, помер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]