Чт, 2024-03-28, 17:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Вересень » 9 » Осушувач повітря: як обрати та для чого він потрібен
15:04
Осушувач повітря: як обрати та для чого він потрібен

Надмірний рівень вологи в приміщенні негативно позначається на здоров'ї людей та всьому, що оточує. Проблема стає актуальною в осінньо-зимовий період. Зволікати не можна, інакше вогкість стане прекрасним живильним середовищем для грибка, який в свою чергу спровокує безліч захворювань.

Не допустити негативного розвитку подій допоможе правильно підібраний осушувач для повітря. Помилково вважати, що сухе повітря несе виключно проблеми. Першіння в горлі та відчуття задухи виникає від надмірної сухості, тому баланс між вологою і теплом – запорука здоров'я та збереження речей

Обов'язкове врахування експлуатаційних умов

У побуті застосовуються компактні моделі, які легко зберігати та застосовувати. Відразу після включення, гаджет акумулює надлишковий рівень вологи. Позитивний ефект стає помітним протягом декількох хвилин.

При регулярному використанні:

  • перестають пітніти вікна;
  • зменшується площа, вкрита цвіллю.

У житлових та офісних приміщеннях, де встановлені дерев'яні меблі, осушувачі знижують ймовірність прискореного зносу речей.

*** Оптимальний рівень вологості в приміщенні - 65-70%.

Якщо зазначений показник перевищено, то краще придбати в авторизованому магазині осушувач повітря.

Увага до технічних параметрів

Кожен агрегат володіє певним набором опцій.

Для того щоб він прослужив вірою та правдою довго, краще заздалегідь ознайомитися з технічними характеристиками:

  1. Адсорбційні – всередині знаходиться матеріал, здатний видаляти з повітря надлишковий рівень вологи. Сорбент вимагає регулярної заміни.
  2. Конденсаційний – добре себе зарекомендував в багатоквартирних і приватних будинках. Всередині приладу знаходиться випарник і конденсатор.
  3. Асиміляційні – виводить надлишковий рівень вологості на вулицю. У приміщення затягується свіже повітря.

Незалежно від кінцевого вибору, увага приділяється продуктивності осушувача, вимірюваної в літрах (на добу або на годину). Значення говорить про здатність пристрою виробляти свіже повітря в зазначений часовий проміжок.

*** Рекомендується: вибрати гаджет з невеликим запасом - до 1/3 від необхідного обсягу. Занадто потужний осушувач брати не варто, інакше рахунок за електрику вийде за всі мислимі межі. Другий значимий параметр – повітрообмін та рівень шумового забруднення. У першому випадку вимірювання проводиться в м3/год. Оптимальне значення для квартири – від 150 до 200. Якщо говорити про рівень шумового забруднення, то тут краще зупинити свій вибір на моделі з показником до 43дБ.

Категорія: Дім і сім'я | Переглядів: 1599 | Додав: adminA | Теги: вибрати осушувач повітря | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]