Вт, 2024-05-07, 02:41
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Серпень » 6 » Пам'ятну монету, присвячену силам ППО, випустив Нацбанк
05:00
Пам'ятну монету, присвячену силам ППО, випустив Нацбанк

Напередодні Дня Повітряних сил України відбулася презентація нової 10-гривневої монети, яку Нацбанк присвятив воїнам протиповітряної оборони.

Національний банк України повідомив про випуск нової пам'ятної монети "ППО – надійний щит України", присвяченої подвигам та героїзму воїнів ППО, які щодня захищають українське небо. Близько 10 мільйонів таких монет буде введено в обіг уже до кінця 2023 року.

"Віримо, що пам'ять про звитягу українських захисників неба назавжди залишиться відкарбованою в історії України, як вона відсьогодні відкарбована в прямому сенсі на монетах Національного банку. Це наш спосіб вклонитися Збройним Силам України, подякувати за мужність, витримку, незламність та сміливість", - сказав голова Нацбанку, подякувавши воїнам ППО.

Нова монета номіналом 10 гривень за своїми характеристиками не відрізнятиметься від тієї, що вже перебуває в обігу. Але на її реверсі замість портрета Івана Мазепи зображено американський ЗРК «Patriot» на тлі стилізованого радара. Навколо нього викарбувано напис: «ППО – Надійний щит України».

У Нацбанку зазначили, що нова монета не є колекційною, тому у всіх торгових точках та банках має прийматись як і монета номіналом 10 гривень зразка 2018 року.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1140 | Додав: admin | Теги: Нацбанк, сили ППО, монтета | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]