Пт, 2024-04-19, 10:00
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 28 » Паранджу заборонять у Швейцарії
10:42
Паранджу заборонять у Швейцарії

Нижня палата парламенту Швейцарії ухвалила рішення про заборону у всій країні носіння паранджі - елемента одягу мусульманок, який повністю закриває обличчя. За відповідне рішення проголосували 27 вересня 88 депутатів, проти - 87, 10 – утрималися, передає Deutsche Welle.

Рішення ще повинне отримати схвалення верхньої палати та уряду, щоб набути чинності. Згідно з опитуваннями, у разі референдуму за заборону паранджі готові проголосувати від 60 до 70 відсотків тих, хто має право голосу.

Заборону на носіння паранджі до цього ввели лише в кантоні Тічино - там порушення карається штрафом у 100 швейцарських франків. На початку року урядова комісія висловилася проти заборони, оскільки паранджу в Швейцарії носить дуже незначна кількість людей і це не спричиняє серйозних проблем.

Пропозицію про заборону носіння паранджі висунула націонал-консервативна Народна партія Швейцарії (SVP). Її представник Вальтер Вобманн у 2009 році успішно просунув ініціативу із заборони спорудження нових мінаретів у країні.

Нагадаємо, 25 вересня на референдумі громадяни Швейцарії ухвалили значне розширення повноважень спецслужб країни на тлі посилення терористичної загрози в Європі.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1882 | Додав: adminA | Теги: заборона, паранджа, Швейцарія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]