Чт, 2024-04-25, 11:32
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Лютий » 2 » ПДВ на продукти харчування скасувала Польща
00:16
ПДВ на продукти харчування скасувала Польща

продукти харчування Польща знизила до нуля ставки податку на додану вартість (ПДВ) на продукти харчування та енергоресурси. Відповідне рішення підписав Президент Польщі Анджей Дуда.

Як зазначається, тимчасове зниження ставок ПДВ діє у період з 1 лютого 2022 року до 31 липня 2022 року.

"Новела тимчасово знижує ставку ПДВ на зокрема й харчі (з 5 на 0%), пальне (з 23 на 8%), добрива, засоби захисту рослин (з 8 на 0%), а також на природний газ (на 0%) і енергію, електричну та теплову — до ставки 5%. Аграрії, що продають аграрну продукцію та сплачують ПДВ на загальних засадах у період з 1 лютого по 31 липня 2022 року сплачуватимуть 0% ПДВ з таких видів проданої продукції: овочів і плодів, їстівних горіхів; зерна й насіннєвого матеріалу, продукції олійних культур; рослинної продукції для переробки та лікарських рослин; молочних продуктів; пташиних яєць; натурального меду; харчових продуктів тваринного походження", - пояснюють в асоціації.

Нульовий ПДВ має знизити ціни продуктів для споживачів, адже він діятиме у всьому ланцюгу постачання харчів — для аграріїв, які здають вирощене на переробку, для торгівців харчами та для кінцевих споживачів, який ці харчі купують.

"Продавці продуктів повинні будуть з 1 лютого 2022 року змінити у своїх магазинах налаштування фіскальних касових апаратів — так, щоб нараховувати 0% ПДВ на молоко, яйця, фрукти й овочі…", — уточняють в асоціації.

Для довідки

Нульовий ПДВ для усіх продуктів харчування, також і фруктів та овочів, на території усього ЄС планують запровадити до середини 2022 року. Метою такого рішення є запобігання світовій інфляції, що стала одним із  економічних наслідків пандемії COVID-19.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1293 | Додав: admin | Теги: продукти, ПДВ, Харчування, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]