Пт, 2024-04-26, 10:02
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Лютий » 2 » Перелік люксових авто, за які доведеться сплатити податки, оновлено
11:48
Перелік люксових авто, за які доведеться сплатити податки, оновлено

Мінекономіки опублікувало список моделей автомобілів, власники яких будуть зобов’язані виплачувати додаткові внески (так званий податок на розкіш). Список включає 229 різних преміумних авто. Йдеться про такі марки, як Porsche, Tesla, Toyota, LandRover, Lexus, Bentley, Jaguar, BMW та Mercedes-Benz.

У повідомленні прес-служби відомства йдеться, що податком будуть оподатковуватись ті моделі, ринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних зарплат. У 2023 році податок стягуватиметься з авто вартістю від 2,25 млн грн. Податкова ініціатива поширюється на екземпляри не старші за п’ять років. При цьому розмір транспортного податку залишається без змін – 25 тис грн на рік за кожне авто, що підлягає оподаткуванню.

Цей вид відрахувань надходить безпосередньо до місцевих бюджетів. Власникам преміумного автотранспорту надається до двох місяців для сплати всіх річних внесків. Сума транспортного податку для юридичних осіб визначається ними самостійно.

За основу мають братися норми, дійсні станом на 1 січня цього року. Не пізніше 20 лютого юрособи зобов’язані надати контролюючого органу за місцем реєстрації декларацію у встановленій формі, з розбивкою всієї суми платежів протягом року на рівні частки поквартально.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1147 | Додав: admin | Теги: авто, податок, люкс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]