Сб, 2024-04-20, 09:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Січень » 16 » Перепис населення Україні не потрібен - Дубілет
07:29
Перепис населення Україні не потрібен - Дубілет

В Уряді заявили, що встановили кількість населення України. Дані електронного перепису мають оприлюднити наступного тижня.

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на брифінгу 15 січня заявив, що використовуючи різні методики, які показали приблизно однаковий результат, було встановлено кількість населення України. "Наступного тижня, я сподіваюсь, ми зможемо поділитись першими результатами", — зазначив нардеп. Також Дубілет додав, що похибка при такій методиці є нижчою, ніж при традиційному переписі.

Ймовірно, основними засобами визначення кількості населення стало використання даних мобільних операторів про їхніх користувачів, а також дані з реєстрів про дітей (РАЦСи) і пенсіонерів (Пенсійний фонд). Такий електронний перепис Дубілет анонсував ще в листопаді минулого року. На основі отриманих даних і планували отримати точну модель того, скільки людей в яких населених пунктах мешкає. Дубілет висловлював думку, що ця інформація буде більш точною, ніж отримана завдяки традиційному перепису, оскільки чимало українців не відкривають двері тим, хто проводить опитування. Також вона мала на меті зекономити декілька мільярдів бюджетних коштів.

Щодо традиційного перепису населення, запланованого на 2020 рік, міністр сказав, що в уряді з цього питання наразі тривають дискусії. Однак сам Дубілет вважає його непотрібним: "Це зайві видатки для бюджету, які приносять дуже спірний результат".

Востаннє перепис населення в Україні відбувся у 2001 році. Згідно з його даними, загальна чисельність громадян тоді становила 48 млн 457 тис. осіб. Зараз, згідно з даними Держстату, населення України становить 41 млн 990 тис. осіб (без тимчасово окупованих територій). Як вважає завідувачка відділу соціальної політики НІСД Олександра Коломієць, найбільше кількість населення скоротилася за останні п’ять років. Головна причина — зниження народжуваності.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1449 | Додав: adminA | Теги: україна, населення, перепис, дубілет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]