Чт, 2024-04-25, 17:37
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Листопад » 27 » Перші фото з Марсу надіслав зонд InSight
11:14
Перші фото з Марсу надіслав зонд InSight

Космічний апарат InSight, який 26 листопада здійснив успішну посадку на Марс, відправив на Землю перші знімки Червоної планети. Відзначимо, що це вже дев'ята американська місія NASA на Марсі, всі попередні завершилися невдачею.

Знімки планети опублікували на офіційному сайті NASA.

Космічний зонд InSight здійснив посадку на Марс 26 листопада о 21:50 за київським часом. Апарат сів на плоску рівнину, відому під назвою Elysium Planitia, поруч із екватором Червоної планети.

Протягом декількох тижнів InSight буде накопичувати енергію для початку своєї роботи – пристрій вже розкрило сонячні батареї. Місія InSight триватиме 728 земних днів і приблизно стільки ж марсіанських: доба на Червоній планеті триває лише на 37 хвилин довше, ніж на Землі.

Тим часом InSight вже надіслав на Землю знімки з камери на роборуці, яка в подальшому буде захоплювати ґрунт з Марса.

Відзначимо, завдяки зонду InSight вчені хочуть поглибити свої уявлення про структуру Марса – від кори до ядра. Науковці також сподіваються зрозуміти як саме планета утворилася приблизно 4,6 мільярда років тому.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1583 | Додав: adminA | Теги: insight, марс, Фото, зонд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]