Вт, 2024-10-22, 17:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Пошук
Головна » 2024 » Серпень » 14 » Перший політ у космос із пілотами анонсувала SpaceX
00:36
Перший політ у космос із пілотами анонсувала SpaceX

Компанія SpaceX, власником і засновником якої є мільярдер Ілон Маск, анонсувала місію, у межах якої екіпаж здійснить перший пілотований космічний політ над полюсами Землі. Про це компанія повідомила.

Місія отримала назву Fram2 і буде запущена наприкінці цього року.

Її екіпаж складатиметься з чотирьох людей: підприємця і командира місії Чуна Вана (Мальта), командирки транспортного засобу Янніке Міккельсенн (Норвегія), пілота Еріка Філіпса (Австралія) та спеціалістки місії Рабеа Рогге (Німеччина).

Для кожного з членів екіпажу це буде перший політ у космос. Протягом трьох-п'яти днів вони спостерігатимуть за полярними регіонами Землі на відстані 425-450 км.

Під час місії Fram2 команда стежитиме за такими атмосферними явищами, як сильне підвищення швидкості теплового випромінювання (Strong Thermal Emission Velocity Enhancement, STEVE).

Йдеться про широку дугу у небі, яка простягається на "сотні або тисячі кілометрів".

Для кожного з членів екіпажу це буде перший політ у космос

Екіпаж також працюватиме над проведенням різноманітних досліджень для кращого розуміння впливу космічних польотів на організм людини. Зокрема, йдеться про отримання перших рентгенівських знімків людини в космосі.

Очікується, що це допоможе в розробці інструментів, необхідних для підготовки людства до майбутніх довготривалих космічних польотів.

Компанію SpaceX Ілон Маск заснував у 2002 році. Аерокосмічне приватне підприємство займається будівництвом космічного транспорту. SpaceX є виробником ряду ракет-носіїв, зокрема, сімейства Falcon і двигунів для них, а також космічних кораблів Dragon.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1125 | Додав: admin | Теги: пілот, Fram2, космос, SpaceX, Політ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]