Пт, 2024-04-19, 09:24
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Березень » 12 » Перший у світі розумний велосипед представили французи. ВІДЕО
09:09
Перший у світі розумний велосипед представили французи. ВІДЕО

Французькі інженери представили електробайк iweech, який вони скромно охрестили "першим у світі розумним велосипедом".

Як повідомляється, зовні новинка нагадує звичайний елегантний міський електровелосипед останньої генерації: без амортизаторів, з прокладеною усередині рами проводкою й електромотором у педальному блоці. Родзинка транспортного засобу – в його програмному забезпеченні, яке базується на технологіях штучного інтелекту.

У байка всього одна кнопка – увімкнення. Після її натискання можна відразу їхати: iweech сам подбає про передачу необхідного зусилля від електромотора на педалі, розрахувавши його так, щоб заряду батареї точно вистачило до кінця поїздки.

Розробники стверджують, що вбудований у велосипед ШІ бере до уваги не тільки довжину маршруту та ступінь заряду акумулятора, але й рельєф місцевості, погодні умови та стан компонентів, в тому числі – рівень тиску в шинах.

Крім того, у iweech є супутній мобільний додаток, у якому можна вказати місце призначення, полегшивши розрахунки штучного інтелекту, а також подивитися статистику про поїздки та різну інформацію про стан велосипеда, включаючи його місце розташування.

Ціна велосипеда на етапі попереднього замовлення на Kickstarter – € 2255. Коли транспортний засіб надійде у роздріб, його вартість зросте до € 3500 євро.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1662 | Додав: adminA | Теги: розумний, Франція, велосипед | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]