Чт, 2024-03-28, 16:21
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Липень » 30 » Першою країною Південної Азії з повним покриттям інтернетом стане Шрі-Ланка
20:48
Першою країною Південної Азії з повним покриттям інтернетом стане Шрі-Ланка

Google забезпечить високошвидкісним доступом в інтернет жителів Шрі-Ланки, при цьому вихід у мережу буде здійснюватись з повітряних куль, запущених над Індійським океаном.

До повітряних кулях також підключаться місцеві інтернет-провайдери.

Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на Yahoo News.

«Весь острів Шрі-Ланка з півдня на північ буде забезпечено доступним швидкісним інтернетом за допомогою методик Google Loon», — заявив міністр з високих технологій країни Мангала Самаревеєра. Таким чином, Шрі-Ланка стане першою країною Південної Азії з повним покриттям інтернетом.

До повітряних куль також підключаться місцеві інтернет-провайдери, що збільшить швидкість і якість наданих ними послуг зв'язку.

Підготовка аеростатів закінчиться до березня 2016 року. Вони будуть підняті на висоту, що в два рази перевищує рівень польоту комерційних авіалайнерів.

Забезпечення доступом у мережу жителів Шрі-Ланки — частина програми Project Loon, в рамках якої Google роздає інтернет з аеростатів, оснащених високотехнологічним обладнанням, яке живиться від сонячних батарей. У Google заявляють, що проект надасть вихід у мережу жителям важкодоступних або найбідніших регіонів Землі. Швидкість інтернету буде такою ж, як у мобільних мережах третього покоління.

Тестові випробування Project Loon відбулися в 2013 році в Новій Зеландії. Google запустив в регіоні Кентербері 30 кульок, які забезпечували інтернетом 50 добровольців серед місцевих жителів.

У Шрі-Ланці проживають понад 20 мільйонів осіб. Через мобільні мережі в інтернет виходять 2,8 мільйона користувачів, у той час як дротовий доступ до Всесвітньої павутини мають лише 606 тисяч жителів країни.

 

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 11034 | Додав: adminA | Теги: перша країна Південної Азії, Шрі-Ланка, повне покриття інтернетом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]