Пт, 2024-03-29, 12:20
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 20 » Першу фабрику 3D-друку запустили в Україні
12:39
Першу фабрику 3D-друку запустили в Україні

Український стартап Kwambio, відомий як онлайн-платформа дизайнерських 3D-форм, запустила перше в Україні виробництво 3D-друку повного циклу.

Виробництво спеціалізується на керамічних і металевих виробах і працює як з бізнесом, так і з індивідуальними замовленнями. Вже сьогодні можна замовити друк виробів з кераміки, а в листопаді стартує цех з виробництва моделей з бронзи.

Раніше в цьому році компанія запустила в Нью-Йорку інтернет-магазин дизайнерських товарів, вироблених на замовлення з кераміки і різних металів з використанням технологій 3D-друку.

Kwambio співпрацює з дизайнерами та незалежними студіями (Chen Chen & Kai Williams, byAMT, Andrew Sack, Jim Drain і багатьма іншими), а також уклала партнерські договори з різними компаніями-виробниками. Однак тепер стартап буде пропонувати керамічні та металеві товари власного виробництва в Одесі.

"Ми намагалися працювати з американськими партнерами. Але якість, ціни і терміни виробництва не годилися. Чашка за 100 доларів, яку треба чекати п'ять тижнів... Тому вирішили відкрити власне виробництво. Розробили свої власні матеріали для друку і гарантуємо терміни виробництва в 2-3 рази швидші. Ну і ціна, звичайно, в рази нижча", - пояснив засновник і головний виконавчий директор Kwambio Володимир Усов.

"Наша мета - пропонувати продукцію високої якості за доступними цінами, щоб зробити 3D-друк і виробництво якісних товарів доступними більшості людей і компаній", - сказав він.

Особливістю виробництва Kwambio є використання промислових 3D-принтерів у поєднанні з традиційними технологіями.

"У світі існує велика кількість технологій 3D-друку, але всі вони засновані на базі технології пошарового наплавлення матеріалу за заданими координатами. Такий спосіб використовується для друку виробів з різних матеріалів", - пояснив Олександр Мустафаєв, винахідник першого 3D-принтера в Центральній Європі і головний інженер Kwambio.

Нагадаємо, Kwambio заснували Володимир Усов і Дмитро Кривошей у 2014 році. Команда перемогла в конкурсі стартапів на IDCEE - найбільшій IT-конференції в Центральній і Східній Європі, а в 2015 році пройшла акселерацію в TechStars Boston.

У 2016 році було відкрито інтернет-магазин Kwambio з товарами відомих нью-йоркських дизайнерів, а також запущено власне виробництво керамічних і металевих виробів в Україні.

Нагадаємо, в 2013 році в Україні 3D-принтер вперше надрукував руку для семирічного хлопчика.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1908 | Додав: adminA | Теги: україна, 3d-друк, запуск, перша фабрика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]