Сб, 2024-04-20, 01:55
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Липень » 25 » Під контроль США перейшло консульство Китаю в Х’юстоні
14:53
Під контроль США перейшло консульство Китаю в Х’юстоні

консульство, китай, х’юстон, контроль, сша У п‘ятницю співробітники китайського консульства в американському Х‘юстоні полишили будівлю дипмісії. Від‘їзд дипломатів супроводжувала акція протесту - біля сотні протестувальників поблизу будівлі консульства протестували проти Комуністичної партії Китаю.

Влада США дала 72 години Китаю для закриття роботи консульства, оголосивши звинувачення проти консульства у шпигунській діяльності та заявивши про необхідність захистити інтелектуальну власність США та приватну інформацію американців. Держсекретар США Майк Помпео назвав китайське консульство в Х‘юстоні «центром шпигунства та крадіжки інтелектуальної власності».

Менше ніж за годину після завершення строку, даного владою США Китаю для закриття роботи консульства країни в Х‘юстоні, люди в формі Служби дипломатичної безпеки Держдепу США зайшли до будівлі. Перед цим було силою відкрито бокові двері до будівлі, пишуть американські ЗМІ.

Перед закінченням строку, поліція Х‘юстона перекрила вулиці поблизу будівлі консульства.

Китай засудив рішення США закрити консульство. Китай також вказав США закрити роботу американського консульства в китайському Ченгду.

В суботу співробітники американського консульства готувались полишити будівлю, емблему консульства було знято, повідомляє Reuters.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1421 | Додав: adminA | Теги: китай, консульство, х’юстон, контроль, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]