Чт, 2024-03-28, 11:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 28 » Підозрюваного в серії терактів у Мумбаї 2008 року затримав Пакистан
12:16
Підозрюваного в серії терактів у Мумбаї 2008 року затримав Пакистан

 Влада Пакистану затримала мусульманського проповідника Хафіза Саїда, якого підозрюють в організації терактів у Мумбаї в 2008 році, внаслідок яких загинули 166 людей.

Саїд зараз перебуває під домашнім арештом у Лахорі. Він неодноразово заявляв, що не має ніякого стосунку до терактів. Проте влада у США та Індії вважає, що саме він організував напади і вибухи в Мумбаї.

Представник Саїда заявив, що пакистанська влада заарештувала священика під тиском США. Сам Хафіз Саїд заявляв у 2014 році, що США переслідують його, щоб заручитися підтримкою Індії в Афганістані.

Саїда помістили під домашній арешт відразу після теракту 2008 року, однак через півроку відпустили. Влада Пакистану заявляла, що для судового переслідування релігійного лідера бракує доказів.

Всі ці роки, незважаючи на призначену США нагороду в 10 млн доларів за його впіймання, Саїд вів відкритий спосіб життя. Він регулярно виступав із жорсткими антиіндійськими висловлюваннями.

Хафіз Саїд заснував організацію "Лашкар-Тайба", яку визнано терористичною і заборонено у низці країн, в тому числі у США, Індії, Британії та інших державах ЄС.

Зараз він очолює організацію "Джамаат уд-Дава", яка позиціонує себе як благодійна. США та Індія вважають, що "Джамаат уд-Дава" діє як прикриття для "Лашкар-Тайби".

ООН вважає "Джамаат уд-Дава" терористичною організацією. У 2015 році до списку потенційно терористичних організацій її вніс і Пакистан.

26 листопада 2008 року в Мумбаї десять озброєних чоловіків скоїли серію терактів. Унаслідок безладної стрілянини і вибухів на вулицях, в двох готелях, на вокзалі та в єврейському центрі загинули 166 людей. Напади тривали упродовж трьох діб.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1848 | Додав: adminA | Теги: Пакистан, теракт, мумбаї, затримання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]