Сб, 2024-04-20, 08:06
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 27 » Після смерті прокурора президент Аргентини вирішила розпустити розвідку
11:46
Після смерті прокурора президент Аргентини вирішила розпустити розвідку

 Президент Аргентини Крістіна Кіршнер оголосила про намір провести масштабну реформу аргентинської розвідки. Вона передбачає розпуск діючого Секретаріату розвідки і створення замість нього Федерального розвідувального агентства, заявила Кіршнер напередодні ввечері в ефірі національного телебачення, повідомляє The Buenos Aires Herald.

Приводом для реформ послужила загадкова смерть прокурора Альберто Нісмана. Він виступав із звинуваченнями на адресу вищого керівництва країни, включаючи саму Кіршнер, стверджуючи, що вона була причетна до змови з метою приховання передбачуваної ролі Ірану в організації вибуху єврейського культурного центру в Буенос-Айресі в 1994 році, що забрав життя 85 осіб, передає NEWSru.com.

18 січня Нісман мав давати свідчення. Однак за кілька годин до цього він був знайдений мертвим у своїй квартирі в Буенос-Айресі. Причини смерті Нісмана досі точно не встановлені. Спочатку вважалося, що це самогубство, проте пізніше слідчі заявили, що не виключають вбивство.

Кіршнер завжди заперечувала звинувачення Нісмана. Проте після його смерті вона заявила, що, на її переконання, смерть прокурора була вбивством. Вона також не виключила причетність до цієї події агентів аргентинських спецслужб, які могли бажати завдати шкоди своєму уряду, передає Fox News.

Через два тижні після смерті прокурора Кіршнер зробила заяву, повідомивши про намір реформувати розвідку. За словами Кіршнер, проект закону про розпуск Секретаріату розвідки і створення нового органу вже готовий. "Я підготувала законопроект про реформу розвідувальної служби", - сказав президент, додавши, що вона має намір внести свою пропозицію для обговорення на екстреному засіданні конгресу, передає BBC. За даними The Buenos Aires Herald, це засідання відбудеться 1 лютого.

Створення нової спецслужби допоможе "очистити систему, яка не служила національним інтересам" Аргентини, вважає Кіршнер. За її словами, керівництво нової спецслужби призначатиме президент, але обрані ним кандидатури повинні будуть отримати схвалення сенату.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11061 | Додав: admin | Теги: змова, смерть прокурора, розпустити розвідку, Іран, аргентина, президент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]