Ср, 2024-04-24, 10:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 27 » Після жахливого землетрусу Непалу загрожує епідемія і буревій
12:52
Після жахливого землетрусу Непалу загрожує епідемія і буревій

Кількість жертв землетрусів у Непалі за суботу і неділю зросла до 3200 осіб, кількість поранених сягає 6500, лікарні країни переповнені, ліків бракує. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на дані уряду країни.

Представники ООН стурбовані тим, що у людей немає притулку, багато поранених проводять по кілька годин під відкритим небом, що може ускладнити стан їхнього здоров'я. Погіршення санітарних умов загрожує поширенням інфекційних хвороб.

Рятувальникам все ще складно дістатися в гірські місцевості до тих, хто може залишатися там під завалами.

У Непалі тривають підземні поштовхи. У регіоні зростає загроза епідемій. Про це повідомляє ООН у Twitter.

"Тривають підземні поштовхи, зростає загроза епідемій... Після таких руйнівних землетрусів, як непальські, процес відновлення триває від трьох до п'яти років", - йдеться в повідомленні.

За оцінками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), майже мільйон дітей потребує гуманітарної допомоги. Багато країн вже оголосили про те, що відправляють гуманітарну допомогу до Непалу: військово-транспортні літаки з ліками, водою і продовольством.

В ООН підтвердили загибель 2228 осіб, травмовані ще 5850 людей. Число жертв постійно зростає, бо багато хто досі залишається під завалами.

Крім численних людських жертв, істотно постраждала інфраструктура Непалу, головно регіон Катманду, зруйновані історичні будівлі, яким по кілька століть.

Землетрус вже назвали найбільшим у Південній Азії за 80 років, адже він уразив не тільки Непал - підземні поштовхи відчувалися в Індії, Бангладеш, в Пакистані, окремих регіонах Китаю, Тибеті.

Влада Непалу оголосила режим надзвичайного стану.

Нагадаємо, вранці 25 квітня, недалеко від Катманду стався землетрус магнітудою 7,9. Епіцентр землетрусу залягав менш ніж за 80 км від Катманду й на дуже невеликій глибині - близько 10 км. Поштовхи відчувалися очевидцями як "сильні" або "інтенсивні", що є однією з найсерйозніших характеристик за цією шкалою. Варто зазначити, що після основного поштовху Непал здригнувся від цілої серії афтершоків. Найбільший з них досяг магнітуди 6,7, передає Геологічна служба США.

У Пакистані внаслідок буревію загинуло більш ніж 30 осіб. Циклон рухається в бік Непалу

Жертвами сильного шторму на північному заході Пакистану стали 37 осіб. Понад 200 постраждали. Як повідомляє Росбалт, шторм зруйнував будинки, повалив дерева та стовпи лінії електропередачі, передає Reuters.

За словами міністра інформації провінції Хайбер-Пахтунхва Муштака Гані, у всіх лікарнях запроваджено режим надзвичайної ситуації.

У район стихійного лиха відряджено війська для проведення пошуково-рятувальних операцій.

В адміністративному центрі регіону, місті Пешавар, випало не менш як 17 мм опадів, швидкість вітру досягає 110 км на годину. В аеропорту Пешавара відкладено всі рейси.

Зливи з градом, що викликали повінь, триватимуть вночі.

Індійський метеорологічний департамент раніше попередив про сильні дощі, які можуть охопити країни Південної Азії. Наразі циклон рухається в бік Непалу, який постраждав від руйнівного землетрусу. Зливи зі штормовим вітром наближаються до його столиці Катманду, де тривають роботи з розбирання завалів і пошуки людей під руїнами.

За останньою інформацією, внаслідок непальського землетрусу загинуло більш ніж 2,5 тис. людей.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11170 | Додав: abel | Теги: буревій, непал землетрус, Непал, землетрус непал, Кількість жертв землетрусів у Непал, землетрус у Непалі, епідемія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]