Пт, 2024-04-19, 23:23
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Жовтень » 23 » Плани з будівництва євроколії до Польщі розкрили в Україні
08:38
Плани з будівництва євроколії до Польщі розкрили в Україні

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій прогнозує будівництво євроколії Львів - Варшава (Польща) протягом 2018 року.

Про це він заявив на брифінгу за підсумками конференції парламентських традицій в Центральній і Східній Європі, передають Українські новини.

"Друге, про що ми сьогодні говорили, це будівництво євроколії від кордону до Львова, що дасть нам можливість з'єднати Львів і Варшаву залізничним сполученням. Попередньо ми плануємо, що кінцева зупинка буде в Брюховичах, де людина може зайти, пройти паспортний контроль і без зупинки їхати до Варшави", - сказав він.

За словами Парубія, міністр інфраструктури Володимир Омелян підписав зі своїм польським колегою угоду про приєднання України до проекту Via Carpatia.

"Він на початковій стадії був спланований через Румунію, Угорщину, Польщу і на країни Балтії. Фактично сьогоднішня угода між міністерствами передбачає залучення і України. Зокрема, напрямок від Одеси через Вінницю і Львів з виходом на цей евробан Via Carpatia", - пояснив він.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури вважає за необхідне призначення нових залізничних маршрутів до Польщі, Словаччини, Угорщини, Німеччини і Румунії.

Також Мінінфраструктури готує меморандум з найбільшим китайським інвестором для розвитку залізничного сполучення у напрямку Київ - Львів - Варшава - Берлін і Київ - Одеса.

Крім того, корейська компанія UNINK цікавиться проектом будівництва залізниці між Варшавою і Львовом.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1711 | Додав: adminA | Теги: будівництво, україна, Польща, євроколії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]