Пт, 2024-04-26, 07:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Лютий » 11 » По 22 млн євро щорічно Швеція виділятиме Україні
00:36
По 22 млн євро щорічно Швеція виділятиме Україні

швеція Україна У рамках нової стратегії співпраці Швеція виділятиме Україні щороку по 22 млн євро протягом семи років.

Про це повідомила міністр з питань міжнародного розвитку та співробітництва Швеції Матільда ​​Ернкранс на брифінгу після зустрічі з віце-прем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук у Києві.

"Ми надаватимемо нашу підтримку як у рамках програми співпраці, так і в рамках гуманітарної підтримки. Урядом Швеції нещодавно було ухвалено рішення про нову стратегію співпраці між Швецією та Україною, яка розрахована на 7 років та було збільшено обсяг співпраці. Щороку Україна отримуватиме близько 22 млн євро у рамках співпраці заради реформ", - сказала вона.

Міністр зазначила, що ця допомога сприятиме розвитку стійкої економіки України та сталого суспільства.

Швеція співпрацює з Україною з часів незалежності та загальний обсяг фінансування становив 400 мільярдів євро і планується подальше розширення допомоги, сказала Ернкранс.

"Нещодавно Швеція брала участь у запуску нової ініціативи, а саме фонду "Партнерство за сильну Україну", у якому ще чотири країни беруть участь. Внесок Швеції становить 5 млн євро, які розраховані на три роки, сподіваємось, що питання постраждалих від конфлікту в районах Донецької та Луганської областей за допомогою цих коштів буде вирішено", - сказала вона.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1283 | Додав: admin | Теги: Швеція, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]