Пт, 2024-03-29, 11:09
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Квітень » 27 » Побудують село на Місяці Китай та Євросоюз
15:48
Побудують село на Місяці Китай та Євросоюз

 Китай разом з Європейським космічним агентством (ESA) мають намір спільно побудувати на Місяці населену базу.

Про те, що ведуться переговори щодо цього повідомив китайським ЗМІ генеральний секретар Китайського національного космічного управління Тян Юлун. У середу європейські партнери підтвердили цю інформацію, передає ВВС.

"Китайці вже реалізують надзвичайно амбітну космічну програму. Космічні дослідження змінилися з 60-х років минулого століття, і ми розуміємо необхідність міжнародного співробітництва", - заявив представник ESA Пол Хвістендаль.

Генеральний директор ESA Йоган-Дітріх Вёрнер назвав "Місячне село", яке пропонується побудувати на супутнику Землі, потенційною базою для майбутніх польотів до Марса, а також шансом на розвиток місячного туризму і навіть першим кроком до можливого видобутку корисних копалин на Місяці.

До кінця року Китай планує відправити космічний корабель на Місяць для збору зразків ґрунту, а в 2017 році - послати перший корабель на зворотний бік Місяця.

Європейське космічне агентство сподівається провести аналіз зразків ґрунту, які доставлені в цьому році китайської безпілотною місією "Чан'е-5".

Хвістендаль сподівається, що в майбутньому європейський космонавт зможе злітати на китайському космічному кораблі.

Поки що ці плани остаточно не узгоджені.

Китай не був допущений до роботи на міжнародній орбітальної космічної станції в основному через американський закон, що забороняє таку співпрацю, а також через побоювання Вашингтона з приводу тісних зв'язків китайської космічної програми з оборонними відомствами країни.

Крім того, у Китаю і Європейського космічного агентства, що подумують про організацію місячного туризму, є конкурент - американська аерокосмічна компанія SpaceX, яка до кінця наступного року відправить двох перших туристів в політ навколо Місяця.

Категорія: Будівництво та ремонт | Переглядів: 1875 | Додав: adminA | Теги: китай, місяць, Євросоюз, сел | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]