Пт, 2024-04-19, 21:53
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 12 » Подання на арешт Клюєва і Мельничука вніс до Ради Шокін
19:18
Подання на арешт Клюєва і Мельничука вніс до Ради Шокін

Генеральний прокурор України Віктор Шокін вніс в Верховну Раду України подання на арешт колишнього члена Партії регіонів Сергія Клюєва та позафракційного народного депутата Сергія Мельничука.

Про це у вівторок 12 травня повідомив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"Тільки що бачив у Раді Шокіна. Він вніс подання на арешт регіонала Сергія Клюєва і тушки Сергія Мельничука", - написав він у Facebook.

Народному депутату Сергію Мельничуку, який є членом депгрупи "Воля народу", загрожує довічне ув'язнення. Про це повідомив на брифінгу генпрокурор Віктор Шокін.

Водночас народному депутату Сергію Клюєву можуть присудити більше 10 років в'язниці.

За словами Генпрокурора, кримінальне провадження щодо Клюєва стосується шахрайства  та зловживання службовим становищем.

Шокін зазначив, що Мельничука підозрюють у низці злочинів, але основний – створення злочинної організації.

Де наразі перебувають Мельничук та Клюєв, за словами Генпрокурора, правоохоронцям невідомо.

Раніше, у квітні, повідомлялося, що до регламентного комітету Верховної Ради поки не надходили подання Генпрокуратури на зняття депутатської недоторканності з парламентаріїв. За словами першого заступника голови комітету Павла Пинзеника (Народний фронт), згідно з Регламентом ВР, такі подання спочатку надходять до парламенту – направляються голові Ради. Спікер парламенту повинен запропонувати народним депутатам, щодо яких вносяться уявлення, дати пояснення.

 

Як стверджував Ляшко, Генпрокуратура готує також подання на зняття недоторканності з народних депутатів з фракції "Опозиційний блок" Сергія Клюєва і Михайла Папієва: "(Готуються подання) на представників "Опозиційного блоку" Клюєва, Папієва. В цілому 7 осіб".

Перед цим, 8 квітня, перший заступник генпрокурора Володимир Гузир заявляв, що ГПУ найближчим часом внесе подання до Верховної Ради про зняття недоторканності з низки депутатів, зокрема – з екс-комбата "Айдара" Сергія Мельничука.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11259 | Додав: abel | Теги: Клюєв, мельничук, Шокін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]