Чт, 2024-04-25, 13:18
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Березень » 31 » Погіршувати психічне здоров’я населення здатні спекотні дні
09:42
Погіршувати психічне здоров’я населення здатні спекотні дні

спека Спекотні дні збільшують ймовірність того, що середньостатистичний дорослий звернеться за медичною допомогою з приводу погіршення психічного здоров’я. Такого висновку дійшли Менґяо Лі з Університету Джорджії та його колегами – автори дослідження, опублікованого в журналі PLOS ONE. Більше того, люди навіть готові заплатити, щоб уникнути кожного додаткового спекотного дня з точки зору його впливу на психічне здоров’я.

Одним із найважливіших факторів, зміну клімату, що впливає на здоров’я людини, зараз визнано світовим пріоритетом досліджень. Зокрема, психічне здоров’я в останні роки привертає увагу серед світових лідерів.

Вперше зміцнення психічного здоров’я було включено до Порядку денного сталого розвитку Організації Об’єднаних Націй під ціллю номер три («Добре здоров’я та добробут»), яка має бути досягнута до 2030 року. У світі, що швидко теплішає, підвищення температури – це виклик для досягнення цієї мети. У новому дослідженні Лі та його колеги поставили собі за мету оцінити масштаб цього завдання шляхом кількісного визначення впливу температури на психічне здоров’я, про яке повідомляється.

Дослідники вивчали взаємозв’язок між даними про психічне здоров’я та історичною щоденною інформацією про погоду для понад трьох мільйонів американців у період з 1993 по 2010 рік. Порівняно з діапазоном температур 60-70 ° F (15,5-21,1 ° С), більш прохолодні дні за останній місяць зменшують ймовірність звернення за допомогою з приводу погіршення психічного здоров’я, тоді як гарячі дні збільшують цю ймовірність. Крім того, більш прохолодні дні мають негайну корисну дію, тоді як гарячі дні чинять найбільший вплив приблизно через 10 днів поспіль.

На думку авторів, майбутні дослідження повинні вивчити, як фактори на рівні громади опосередковують вплив кліматичних змін на психічне здоров’я людини, щоб керувати розробкою відповідної політики.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1438 | Додав: adminA | Теги: психічне, здоров’я, погіршення, спека, населення | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]