Чт, 2024-03-28, 21:47
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Березень » 6 » Поговорили про Україну Байден та президент Єврокомісії
00:42
Поговорили про Україну Байден та президент Єврокомісії

єврокомісія сша Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн поговорила з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом. Після розмови стало відомо, що лідери мають спільні погляди на ситуацію в Україні, заява фон дер Ляєн на сайті Єврокомісії.

”Ми поділяємо стратегічний погляд на Росію. Я запропонувала тісно координувати наші політичні програми і заходи, особливо стосовно Східної Європи. Ми маємо спільні погляди на ситуацію в Україні”, - наголошується у заяві.

Також лідери домовилися активізувати співпрацю як партнери-однодумці і підтримувати демократію, стабільність та процвітання на тлі швидкоплинної міжнародної обстановки. А також акцентували на "тісній співпраці з НАТО”.

Президент США Джо Байден продовжив на рік термін дії санкцій, запроваджених проти Росії через її агресію стосовно України.

Додамо, що Зеленський запросив Байдена на 30-річчя Незалежності України.

За даними МЗС, у лютому відбулися телефонні розмови міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, міністра оборони України Андрія Тарана з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

У МЗС не уточнили, коли можна очікувати візиту Володимира Зеленського до США, і чи прийняв Джо Байден запрошення приїхати в Україну в серпні.

Щодо підготовки азійського турне, то, за даними міністерства, “через складну епідеміологічну ситуацію у світі процес дипломатичного погодження графіку візитів президента України Володимира Зеленського до країн Азії наразі триває”.

25 лютого в Офісі президента повідомили, що дипломати працюють над підготовкою візиту президента України до США і його “великого азійського турне”. Конкретних дат планованих візитів там не навели.

До того ж, як зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час дискусії “Майбутнє американсько-українських відносин” — одним з головних завдань посла України у Вашингтоні Оксани Маркарової у США буде привезти Байдена в Україну.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1351 | Додав: admin | Теги: Єврокомісія, Байден, україна, президент, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]