Вт, 2024-04-23, 19:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Січень » 20 » Положення сучасного сільського господарства
21:48
Положення сучасного сільського господарства

Положення сучасного сільського господарства

У ХХI столітті з розвитком інтенсивного сільського господарства продуктивність праці різко зросла. Згідно з економічними критеріями, наприклад, сільське господарство в Сполучених Штатах зараз приблизно в 1,7 рази продуктивніше на одиницю вкладеної праці та капіталу, ніж у 1948 році. Китайська Народна Республіка має найбільшу частку сільськогосподарського виробництва у світі, потім Європейський Союз та Індія і США. Україна також не відстає в цьому питанні, ба більше — сучасним фермерам приходять на допомогу технології. Так, наприклад, в наш дні достатньо перейти за посиланням https://megachem.com.ua/ua/metionin-kormovoj.html, щоб вигідно замовити якісний метіонін кормовий та інші необхідні на фермі корми та добавки.

метіонін кормовий

Сільське господарство: тенденції в галузі

Інтенсивне землеробство засноване на використанні синтетичних добрив, пестицидів та механізації, що знижує потребу в робочій силі, викликаючи забруднення навколишнього середовища та збільшуючи залежність сільського господарства від ринку та державних субсидій. Деградація ґрунту, хвороби та шкідники – ще одна глобальна проблема. За оцінками, 40% орних земель у світі дуже деградували.

В останні роки опір традиційному інтенсивному сільському господарству зростає в розвинених країнах через його екологічні наслідки, що призводить до зростання рухів за органічне, регенеративне та стійке сільське господарство. Європейський Союз відіграв провідну роль у цій галузі, будучи першим, хто сертифікував органічних фермерів у 1991 році та реформував систему субсидій у рамках загальної сільськогосподарської політики у 1991 році. Цей процес стимулював дослідження альтернативних технологій, таких як:

  • комплексна боротьба зі шкідниками;
  • селекція;
  • контрольоване виробництво (теплиці, гідропоніка тощо);
  • генетично модифіковані організми.

З іншого боку, попит на сільськогосподарські культури для виробництва біопалива, закриття сільськогосподарських земель, підвищення транспортних витрат у глобалізованій торгівлі, зміни клімату та зростання населення загрожує продовольчій безпеці у багатьох частинах світу.

сільське господарство

Робоча сила

Відповідно до трисекторної моделі, частка зайнятих у сільському господарстві та інших первинних секторах зменшується з розвитком економіки. Відповідно до економічної моделі трьох секторів, частка населення, що займається сільським господарством та іншими основними видами діяльності, може бути вище 80% у найменш розвинених країнах і менше 2% у високорозвинених.

Після промислової революції ця частка неухильно знижувалася: з 55-75% у Європі XVI-го століття, 35-36-го та в XIX-му столітті до менш ніж 10% сьогодні. На початку 21 століття мільярд людей, або більше третини робочої сили світу, заробляли на життя сільським господарством. На цей сектор припадає близько 70% дитячої праці, і в багатьох країнах частка жінок у сільському господарстві набагато вища, ніж у інших секторах. У 2007 році вперше в історії сільське господарство у всьому світі випередило сектор послуг.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1382 | Додав: admin | Теги: господарство, сільське | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]