Ср, 2024-05-01, 23:59
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Липень » 4 » Понад 800 магазинів закрили у Швеції через хакерську атаку
00:22
Понад 800 магазинів закрили у Швеції через хакерську атаку

швеція За глобальною кібератакою на касові системи супермаркетів у Швеції може стояти хакерське угруповання з Росії під назвою REevil, повідомляють ЗМІ.

Відразу кілька торговельних мереж у Швеції, в тому числі одна з найбільших - Coop Sweden - стали жертвами хакерського злому, повідомив шведський телеканал SVT. Атаки були здійснені на програмне забезпечення Kaseya-Software.

У зв'язку з порушенням роботи касових систем мережа Coop була змушена у суботу, 3 липня, тимчасово закрити 800 своїх філій. Є дані про те, що від дій хакерів постраждали також близько 200 підприємств у США.

За словами глави IT-компанії Visma Esscom Фабіана Могрена, що займається дистрибуцією цього програмного забезпечення, мережа супермаркетів Coop постраждала більше за інших. Метою хакерської атаки не була крадіжка особистих даних, зловмисники хотіли перешкодити нормальній роботі касових систем, стверджує Могрен. У деяких випадках на екранах зламаних комп'ютерів спливало текстове повідомлення з вимогою викупу за відновлення роботи системи.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1324 | Додав: admin | Теги: Швеція, Атака, хакерська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]