Пт, 2024-03-29, 15:24
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 26 » Порошенка Джемілєв закликав запровадити повну блокаду Криму
20:38
Порошенка Джемілєв закликав запровадити повну блокаду Криму

Лідер кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв закликав президента України Петра Порошенка повністю припинити постачання Криму енергоносіїв та продуктів.

Про це він заявив в Кризовому медіацентрі, передає "Українська правда".

Джемілєв сказав, що сказав про це Порошенку особисто.

"Я прихильник і це я висловив президенту. Повна блокада повинна бути", – сказав він.

За словами Джемілєва, "якщо Росія захопила Крим, вона несе повну відповідальність за його економічне становище, як їх годувати, як освітлювати".

"І в обстановці тієї злості, тої агресії, яку Росія дозволяє собі відносно України, говорити про те, що "ми все одно будемо постачати вам електроенергію, годувати вас" – я думаю, що дуже нерозумно", – заявив лідер кримських татар.

За його словами, прихильники України в Криму, з якими він спілкується, також закликають ввести блокаду.

"Люди прекрасно знають, що перспектив у так званому російському Криму у них немає. Вони готові перетерпіти будь-які скрутності, лише б швидше було звільнення", – заявив Джемілєв.

Нагадаємо, Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті призупинила з 26 грудня 2014 року пасажирські автомобільні перевезення до тимчасово окупованої РФ Автономної Республіки Крим.

Того ж дня близько 12:50 за київським часом Крим вдруге за тиждень було повністю відключено від електроенергії. Знеструмленими опинилися всі населені пункти півострова, включаючи Армянськ, куди заходить окрема тупикова високовольтна ЛЕП. Як і минулого разу, 24 грудня, були відключені всі лінії зв'язку.

Однак Росія ставить умовою експорту електроенергії в Україну стабільне енергозабезпечення Криму.

27 грудня Укрзалізниця припинила залізничне сполучення з Кримом, а також скасувала міжнародні потяги, що курсують на півострів.

Перед різдвяними канікулами 19 грудня президент США Барак Обама підписав указ про додаткові санкції щодо Криму. У рамках розширення санкцій США щодо осіб та компаній, пов'язаних з анексованим Кримом, усім американським компаніям та громадянам наказано припинити будь-які операції з півостровом з 1 лютого 2015 року. Також у Криму повністю припинили роботу міжнародні платіжні системи MasterCard та Visa.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11032 | Додав: adminA | Теги: Джемілєв, повну блокаду Криму, порошенка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]