Пт, 2024-03-29, 09:31
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 8 » Порошенко хоче за ROSHEN 3 млрд дол, а єдиний покупець - Nestle - дає один
21:22
Порошенко хоче за ROSHEN 3 млрд дол, а єдиний покупець - Nestle - дає один

Єдиний претендент на кондитерську корпорацію ROSHEN, що належить президентовы Петру Порошенку - це швейцарська компанія Nestle. Про це пише Вloomberg.

Основна проблема в тому, що Nestle не готова платити за ROSHEN більше мільярда доларів, тоді як Порошенко оцінює свою фірму у 3 млрд.

"Шансів продати компанію за таку ціну в даний час практично немає", - визнає гендиректор ROSHEN В'ячеслав Москалевський, додаючи, що "працює заради прибутку компанії, а не для продажу".

"Якщо я будую дім, щоб продати, я роблю це інакше у порівнянні з будівництвом будинку для проживання" - сказав Москалевський.

"Переговори тривають, але попит тут не те що поганий. Він дуже поганий", - висловив свою точку зору один з близьких до Порошенка людей, керівник адміністрації президента Борис Ложкін.

Нагадаємо, під час передвиборної кампанії рік тому Порошенко обіцяв у разі обрання президентом продати ROSHEN.

Однак економічні труднощі, з якими стикнулася Україна, позначилися й на ROSHEN: нещодавно компанія заявила про намір ліквідувати свою фабрику у прифронтовому Маріуполі, а статки самого Порошенка, за оцінкою Вloomberg, за рік зменшилися на 30% - до 720 млн доларів.

До організації операції залучено двох посередникыв: українську ICU та міжнародну Rothschild & Cie. Засновник інвесткомпанії ICU Макар Пасенюк в інтерв'ю Hubs сказав, що такі компанії як ROSHEN продаються на основі оцінки у 10-14 EBITDA.

Довідка

EBITDA - показник привабливості компанії для продажу. Визначається як розмір чистого прибутку до сплати податків та без урахування амортизації.

Виручка ROSHEN торік впала до 750 млн доларів. Цього року вона навряд чи перевищить 500 млн доларів. У 2013 році продажі компанії перевищували 1 млрд доларів.

Враховуючи проблеми, з яким зіткнувся ROSHEN у Росії, коли 24 квітня було заарештовано майно фабрики в Липецьку, умови для її продажу дуже невигідні для продавця.

Тим не менш, в грудні минулого року Порошенко повторив, що "5 канал" продавати не буде, але має намір продати ROSHEN, на який нібито є чотири покупці.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1977 | Додав: abel | Теги: ROSHEN, EBITDA, Nestle, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]