Пт, 2024-04-26, 01:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 7 » Порошенко продовжив терміни призову і схвалив демобілізацію
13:39
Порошенко продовжив терміни призову і схвалив демобілізацію

Президент України Петро Порошенко вніс зміни до указу "Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році".

Згідно з підписаним і оприлюдненим сьогодні, 7 травня, указом, раніше весняний призов планувався на квітень-травень, тепер термін продовжено по червень.

Водночас термін осіннього призову залишився незмінним- з жовтня по листопад 2015 року.

Також Порошенко підписав указ про проведення у травні - липні звільнення в запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації.

"Провести у травні - липні 2015 року звільнення в запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, відповідно до указу президента України від 6 травня 2014 року № 454 "Про часткову мобілізацію", - зазначається в указі.

Кабінету міністрів доручено забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інші заходи, пов’язані із звільненням у запас зазначених військовослужбовців, у тому числі з їхнім перевезенням до місць проживання (перебування).

Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державній спеціальній службі транспорту необхідно провести звільнення у визначені терміни, перевезення звільнених військовослужбовців до місць проживання (перебування) та забезпечення їх комплектом польової форми одягу за сезоном і харчуванням під час переміщення до місць проживання (перебування).

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 19 березня Рада ухвалила закон, що передбачає, що "у разі форс-мажорних обставин за рішенням президента, за рішенням парламенту вони (резервісти першої черги - ред.) будуть призиватися, мобілізовуватись не по тій схемі, яка була раніше (через військкомати - ред.), а безпосередньо - у свої частини".

Зазначимо, участь в антитерористичній операції на Донбасі протягом року взяли понад 60 тисяч військовослужбовців.

1 квітня після майже півторарічної перерви в Україні стартував призов на строкову військову службу.

Призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку (досі – 25-річного віку) і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11205 | Додав: abel | Теги: мобілізація, термін призову, Призов, демобілізація, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]