Чт, 2024-04-25, 21:27
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Грудень » 23 » Посилити контроль за Twitter під керівництвом Маска у Німеччині просять ЄС
00:56
Посилити контроль за Twitter під керівництвом Маска у Німеччині просять ЄС

Twitter Державний секретар міністерства економіки Німеччини, відповідальний за політику конкуренції, Свен Гігольд у четвер звернувся до Європейської комісії із закликом посилити регулювання Twitter, оскільки він становить загрозу для свободи слова за керівництва Ілона Маска. Про це повідомляє DW.

У листі Гігольд висловив занепокоєння "правилами платформи Twitter та їхніми раптовими змінами й довільним застосуванням" за вісім тижнів, що минули з моменту придбання платформи американським мільярдером.

Він зокрема вказав на раптове призупинення акаунтів журналістів, які писали про Маска, та обмеження доступу до деяких посилань, що "не лише загрожує вільній конкуренції, але й становлять ризик для демократії, а також свободи слова, інформації та преси".

"ЄС повинен використовувати всі наявні в його розпорядженні можливості для захисту конкуренції та свободи слова на цифрових платформах", – вважає представник німецького уряду.

Він нагадав, що Єврокомісія відповідно до нових правил почне моніторинг великих цифрових платформ, як-то Facebook і Google, і повинна зробити те ж саме з Twitter, оскільки має "великий вплив на формування громадської думки в усьому світі, а також у Європі".

Наприкінці листопада єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон попередив Маска про те, що він повинен "значно збільшити зусилля" з протидії дезінформації у Twitter для дотримання правил ЄС.

Раніше Маск, за даними ЗМІ, непублічно пообіцяв Європейській комісії, що Twitter буде дотримуватися правил Європейського Союзу, зокрема і щодо боротьби з дезінформацією.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1152 | Додав: admin | Теги: контроль, ЄС, Німеччина, twitter, маск | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]