Чт, 2024-03-28, 19:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Лютий » 25 » Посилити регулювання криптовалют закликала глава МВФ
10:25
Посилити регулювання криптовалют закликала глава МВФ

Регулювання криптовалют є одним із пріоритетних напрямків. Випущені приватно активи можуть створити ризик для фінансової стабільності. Таку заяву зробила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва на фінансовому саміті G20 в Індії, повідомляє Reuters.

Вона наголосила, що необхідно розрізняти цифрові валюти центральних банків, які підтримує держава, і криптоактиви, випущені в приватному порядку.

Георгієва переконана, що регулювання має бути посилено.

"Але якщо воно не спрацює або буде застосована із запізненням, то ми не повинні відмовлятися від заборони цих активів, тому що вони можуть створити ризик для фінансової стабільності", – додала Георгієва.

Як наголошується в доповіді МВФ, криптовалюти стали скоріше розчаруванням, ніж революцією для багатьох користувачів, і такі глобальні організації, як МВФ та Рада фінансової стабільності, закликають до посилення регулювання.

При цьому в МВФ визнають, що деякі з технологій, що швидко розвиваються, лежать в основі криптографії, зрештою можуть мати великі перспективи.

"Приватний сектор продовжує впроваджувати інновації та адаптувати фінансові послуги. Але державний сектор також має використовувати технології для модернізації своєї платіжної інфраструктури та забезпечення функціональної сумісності, безпеки та ефективності цифрових фінансів", – зазначають у МВФ.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1154 | Додав: admin | Теги: Криптовалюта, регулювання, МВФ, георгієва | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]