Сб, 2024-04-20, 09:27
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Липень » 1 » Повне сонячне затемнення побачать земляни 2 липня
10:39
Повне сонячне затемнення побачать земляни 2 липня

 Перше з двох повних сонячних затемнень в 2019 році відбудеться вже у вівторок 2 липня, але побачать його жителі Південної півкулі.

Космічне агентство NASA очікує, що загальна тривалість затемнення складе чотири хвилини 33 секунди.

Це означає, що затемнення 2019 року майже вдвічі довше, ніж затемнення серпня 2017 року, яке охоплювало узбережжі США до узбережжя. Згідно з даними Університету Західного Кентуккі (WKU) в США, найтриваліше повне сонячне затемнення може тривати до семи хвилин.

 Сонячне затемнення 2 липня розпочнеться о 12:23 за Тихоокеанським часом (22:23 за Києвом). Сонячне затемнення почнеться над Тихим океаном і по діагоналі пройде через Чилі і Аргентини, з Ла-Серени на південь від Буенос-Айреса.

Затемнення можна буде спостерігати в Чилі та Аргентині безпосередньо перед заходом. Часткові фази затемнення буде видно в Еквадорі, Бразилії, Уругваї та Парагваї, а також на деяких островах Тихого океану.

Смуга повної фази затемнення пройде безпосередньо поруч зі столицею Аргентини — Буенос-Айресом, при цьому магнітуда (фаза) затемнення в самому місті складе більше 0,995. У 2 великих астрономічних обсерваторіях на території Чилі також буде спостерігатися повна фаза сонячного затемнення — Серро-Тололо і Ла-Сілья.

Затемнення Сонця відбувається, коли Місяць проходить безпосередньо в проміжку між Землею і Сонцем. Це призводить до того, що місячна куля частково або повністю затуляє Сонце. Це може статися, тому що Місяць має приблизно такий же розмір, як Сонце, якщо дивитися з Землі І в результаті Місяць відкидає свою тінь на планету, щоб на короткий час перетворити день на ніч.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1473 | Додав: adminA | Теги: повне, липень, Затемнення, сонячне, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]