Пт, 2024-04-19, 20:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 29 » Повного виконання резолюції ПАРЄ Україна очікує від РФ
18:07
Повного виконання резолюції ПАРЄ Україна очікує від РФ

Російська делегація позбавлена права голосу в Асамблеї, права бути представленою в керівних органах ПАРЄ, права представляти ПАРЄ в інших органах Ради Європи та інших організаціях, брати участь у місіях ПАРЄ зі спостереження за виборами, а члени делегації РФ у ПАРЄ не можуть бути призначені доповідачами.

Про це йдеться на сайті МЗС України.

Як зазначається, в Україні вітають схвалення Парламентською асамблеєю Ради Європи резолюції, яка продовжила дію санкцій щодо Російської Федерації.

«Таке рішення розглядаємо як свідчення солідарності європейських держав у своїх оцінках подій в Україні та консолідовану відповідь Асамблеї на агресію Російської Федерації в Україні», – йдеться у повідомленні.

Резолюція містить важливий перелік конкретних вимог до Російської Федерації. Серед них – звільнити Надію Савченко протягом 24 годин, скасувати незаконну анексію Криму, припинити утиски кримських татар та етнічних українців, вивести всі війська з української території, утримуватися від постачання зброї бойовикам, чітко дотримуватися Мінських домовленостей.

Разом з усією світовою спільнотою в Україні очікуватимуть від російської сторони конкретних кроків, спрямованих на невідкладне повне та безумовне виконання резолюції ПАРЄ, що уможливить повернення російській делегації права голосу в Асамблеї.

 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11154 | Додав: adminA | Теги: україна, виконання резолюції ПАРЄ, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]