Чт, 2024-04-18, 14:57
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Травень » 5 » Повз Землю пролетять 2 великі астероїди
10:18
Повз Землю пролетять 2 великі астероїди

земля астероїд Найближчими днями два астероїди здійснять безпечний проліт поряд із Землею. Це буде астероїд 2009 JF1 та 467460 (2006 JF42), які пролетять повз нашу планету у п’ятницю, 6 травня та у понеділок, 9 травня відповідно.

NASA стежить за всіма астероїдами через мережу партнерських телескопів та своє Координаційне бюро планетарної оборони. У Лабораторії реактивного руху NASA також є безліч статистичних даних щодо астероїдів, які можна переглянути, включаючи список відомих майбутніх прольотів та базу даних малих тіл.

Є навіть список астероїдів, за якими слідкує агентство і які вимагають "підвищеної уваги", оскільки ймовірність зіткнення з ними статистично ймовірна. Офіційні особи оновлюють його у міру надходження нової інформації, включаючи виключення астероїда Апофіс зі списку у 2021 році після того, як нові спостереження показали, що він не становить жодної загрози протягом найближчих 100 років.

NASA класифікує деякі астероїди як "потенційно небезпечні" – це складний розрахунок, який пов’язаний із розміром (понад 150 м) та відстанню, на якій об’єкт наближається до Землі, серед інших факторів. Але це позначення в жодному разі не є попередженням про проблему, що насувається: попри тривалі пошуки, що продовжуються десятиліттями, найближчим часом не існує відомих загроз для Землі.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1284 | Додав: admin | Теги: земля, астероїд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]