Пт, 2024-03-29, 15:08
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 14 » Президентами Молдови і Болгарії обрали прокремлівських політиків
11:03
Президентами Молдови і Болгарії обрали прокремлівських політиків

Лідер Партії соціалістів, який виступає за зближення з Росією, Ігор Додон здобув перемогу на президентських виборах у Молдові. Після підрахунку 99,04% бюлетенів, Додон отримав 53,21% голосів, а його опонент Майя Санду - 46,79%, повідомляє російський "Інтерфакс".

Решта бюлетенів на результат президентських перегонів вплинути вже не можуть. Додон вже заявив про свою перемогу на виборах на спеціально скликаній прес-конференції. Він висловив подяку всім, хто довірив йому "голос і майбутнє країни", пише NEWSru.com.

"Я усвідомлюю всю повноту відповідальності. Я розумію, що буде непросто. Я буду президентом усіх - лівих і правих, тих, хто хоче в Євросоюз і тих, хто хоче бути поруч з Росією", - заявив обраний президент.

Він також привітав Санду з "хорошим, гідним результатом".

"Я хочу подякувати за жорстку, але хорошу кампанію. Нам не потрібна ненависть у суспільстві. Я врахую позицію виборців Майї Санду. Давайте заспокоїмо пристрасті. Пропоную зустрітися завтра ж, обговорити, що робимо далі, щоб зберегти стабільність в країні", - підкреслив Додон.

За його словами, він був упевнений у перемозі, оскільки люди в Молдові втомилися від семирічного правління "коаліції проєвропейських партій, злиднів, корупції і беззаконня". Він розповів, що має намір перший візит здійснити в Москву, щоб "ініціювати розробку і підписання угоди про стратегічне партнерство з РФ".

Майя Санду, глава Партії дії і солідарності, що стала єдиним кандидатом від проєвропейських партій, зажадала відставки керівництва ЦВК і Міністерства закордонних справ.

"Вибори ще не закінчилися, але вони вже сфальсифіковані. Це було зроблено свідомо, позаяк за кордоном було відкрито недостатньо виборчих дільниць, а також було завезено недостатньо бюлетенів для голосування", - заявила Санду.

О 21.00 за місцевим часом виборчі дільниці для голосування закрилися. Станом на 22.30 на виборчі дільниці прийшли 53,06% громадян (майже 1,6 мільйона осіб).

Згідно з результатами першого туру виборів, за Додона проголосували понад 48% виборців, а за Санду - близько 38% виборців.

Нинішні президентські вибори - перші за 20 років прямі вибори глави держави. З 2000 року президента республіки обирали голосуванням депутатів у парламенті, проте в березні 2016 року Конституційний суд скасував цей порядок.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1883 | Додав: adminA | Теги: прокремлівські політики, Молдова, Болгарія, президент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]