Ср, 2024-04-24, 04:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Грудень » 16 » Причини давнього глобального потепління виявлено
00:13
Причини давнього глобального потепління виявлено

глобальне потепління Вчені з Пенсільванського університету виявили причини стародавнього глобального потепління, яке відбулося 56 мільйонів років тому.

У процесі роботи фахівці проаналізували проби ґрунту періоду палеоцен-еоценового термічного максимуму (Paleocene-Eocene Thermal Maximum, PETM), отримані під час буріння поблизу узбережжя Меріленда. Потім вони застосували метод астрохронології, який має на увазі датування відкладень за орбітальними моделями – циклами Міланковича, які відбуваються протягом сотень тисяч років.

Згідно з результатами дослідження, опублікованого в журналі Nature Communications, сприяли цьому зміни на орбіті Землі.

Дослідники виявили, що форма орбіти Землі (ексцентриситет) та коливання її обертання (прецесія) призвели до більш спекотних умов на початку PETM, а сукупність орбітальних змін, ймовірно, відіграла роль у запуску потепління. Дослідники припускають, що зміни в орбіті призвели до викиду вуглецю, який викликав кілька ступенів глобального потепління під час PETM, на відміну від думки, що це пов’язано з вулканічною активністю.

Крім того, було виявлено, що початок палеоцен-еоценового термічного максимуму тривало близько 6000 років. Попередні оцінки варіювалися від кількох років до десятків тисяч років. Відкриття дозволяє вдосконалити існуючі моделі вуглецевого циклу, щоб зменшити джерела, які призвели до PETM.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1179 | Додав: admin | Теги: глобальне, потепління, причина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]